2009-11-09 15:36:45• hírek • Parajdi Andrea

Tavaszra elkészülhet

A napokban elindul a közbeszerzési eljárás a Szatmár Megyei Járványkórház felújításához szükséges műszaki dokumentáció elkészítésére. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke bízik benne, hogy jövő tavasszal rendelkezésre áll egy olyan tanulmány, amely alapján részlegesen elkezdődhet az épület modernizálása.

-A Szatmár Megyei egészségügyi szolgáltatások színvonalát csak úgy tudjunk növelni, ha sorra vesszük az egyes egészségügyi intézményeket és mindenhol megpróbálunk pénzforrásokat keresni a különböző modernizálásokra - mondta a tanácselnök.

A Szatmár Megyei Járványkórház szolgáltatásai sem közelítik meg az uniós standardokat, a megyevezetés éppen ezért ezt az egészségügyi intézményt is szeretné korszerűsíteni. November 10-én, kedden kiírják az épület modernizálásához szükséges műszaki tanulmányok elkészítésének licitjét, így várhatóan tavaszra meglesz a teljes dokumentáció. Csehi elmondása szerint mivel az épületet műemléképületként tartják számon ezért legalább 50%-al többe kerül majd a dokumentáció készítés és a kivitelezés is.

-Ha a kezünkben lesz egy komplex dokumentum lépésről lépésre dönthetjük el, hogy mit modernizálunk. Tavasszal majd azt is kielemezzük, hogy milyen pénzeket lehetne felhasználni erre a célra - mondta a tanácselnök.


Csehi Árpád tanácselnök szerint tavaszra elkészülnek a Járványkórház modernizálásához szükséges tanulmányok
Csehi Árpád tanácselnök szerint tavaszra elkészülnek a Járványkórház modernizálásához szükséges tanulmányok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: